Hij trouwde, 34 jaar oud, op woensdag 15 oktober 1817 in
Loon op Zand met de 28-jarige Johanna van Lier.
Notitie bij het huwelijk van Wouter en Johanna:
Op woensdag15 oktober1817 trouwen Wouter (35 jaar) en Johanna (28 jaar) om 16:00u in Loon op Zand. Zijn ouders zijn er niet bij, ze zijn overleden. Haar vader is ook overleden. Alleen haar moeder kan er van de ouders bij zijn. Zij is landbouwster en woont ook in Loon op Zand. Ze geeft schriftelijk toestemming voor het huwelijk. We weten niet zeker of zij er ook bij was.
Wouter is schoenmaker en Johanna dienstmeid.
In het gezin van Wouter en Johanna werden alleen maar meisjes geboren. Hun eerste kind overleed na 7 maanden. Ze had de naam Anna Catharina en zal genoemd zijn naar zijn moeder Anna Wagemakers. Het jaar daarop krijgen zij hun 2e kind en noemden het ook Anna Catharina. Van de andere 6 kinderen werd een meisje in 1826 levenloos geboren. Na de Johanna van 1824 gaven zij ook in 1825 een meisje aan met de naam Johanna. Dat kan als ze andere roepnamen gebruikten, bijvoorbeeld Jo en Han. Van de 2e Johanna heb ik geen trouw of overlijden gevonden.
Ze woonden " in den Kaatsheuvel". Vader was schoenmaker, en/of herbergier. Bij trouwen en geboortes is hij als schoenmaker vermeld, bij het bevolkingsregister als herbergier. In die tijd werden de schoenen vaak thuis gemaakt. een combinatie van schoenmaker en herbergier kan zeker mogelijk geweest zijn. In 1825 staan buiten de 3 kinderen van toen ook 2 knechten en 2 meisjes van 18 en 19 ingeschreven op dit huisnummer. Als kinderen staan Anna Catharina van 5, Godefrida van 3 en Johanna van 1 genoemd.
Van de Johanna die trouwt is de geboortedatum in de huwelijksakte opgenomen. Dat is dus de oudere Johanna.
De andere kinderen zijn er later niet meer bijgeschreven. Daarmee is nog niets te zeggen van met deze 2e Johanna gebeurd is.
Moeder was winkelierster. Mogelijk na het overlijden van vader in 1835 (52 jaar oud) was zij een winkeltje aan huis begonnen om voor haar kinderen te kunnen zorgen. De jongste van de meisjes was 3 jaar oud en de oudste 14.
In het bevolkingsregister van 1850-1860 staat moeder als winkelierster, wonend in Kaatsheuvel, met 3 kinderen: Godefrida, Elisabetha en Maria Anna. Anna Catharina en Johanna zijn dan al getrouwd. In huis wonen ook Gerardus den Ouden (1807, distributeur der posterijen), Judocus Mustert (1821, schoenmaker), Petronella Mimpen uit Nieuwkuijk (1826, dienstbode) en Helena Adriana Biestraten (1807, geen beroep)
4 meisjes trouwen en 1 blijft ongehuwd, en van 1 (de 2e Johanna) weet ik niet, wat er met haar gebeurd is.
Op 20 maart 1859 overlijdt Johanna, 69 jaar oud. Na haar overlijden begint een (minstens) 5 jaar durende juridische strijd om de erfenis. Hierna een overzicht hiervan.
Na haar overlijden heeft op verzoek van de man van de oudste dochter Anna Catharina (Antonie van den Houdt) de arrondisementsrechtbank in Den Bosch op 15 februari 1860 in vonnis bevolen tot scheiding en deeling van de nalatenschap en moeten de 4 andere dochters (of vertegenwoordigers daarvan) bij de notaris Tijsmans daartoe verschijnen.
Bij notaris Eugenius Tijsmans in Waalwijk meerdere akten opgemaakt:
1. Voorlopige boedelscheiding op 2 april 1860 (Notarieel archief Waalwijk 1626-1935, inv.266, akte 49)
__________________________________________________________________________________
Antonie van den Houdt, schoenmaker, als man van Anna Catharina, is vertegenwoordigd door zaakwaarnemer Anthonie Hector van Drongelen uit Raamsdonk.
De andere comparanten zijn ook allemaal aanwezig:
Arnoldus Burmanje, schoenmaker, als man van Elizabeth.
Maria Anna.
Franciscus Wilhelmus Brok, als curator van het faillissement van Daniel Klerks, leerlooier als man van Godefrida van Leeuwen.
Jonkheer Arnoldus Verheijen, burgemeester van Loon op Zand, voor Adrianus de Bont, broodbakker, als voogd over de 3 minderjarige kinderen van wijlen Peter van Vliet en Johanna van Leeuwen (Pieter, Wouter en Cornelia) en om toe te zien dat ieder meewerkt.
Arnoldus Burmanje deelt mee, dat:
a. Maria Anna 1/4 van de nalatenschap krijgt volgens moeders uiterste wil, vastgelegd bij notaris Middelkoop te Capelle op 14 december 1858. (N.B. ze zijn met 5en. Maria Anna is de enige die niet getrouwd is, en krijgt een naar verhouding groter deel. Op 1 december 1861 woont zij bij Arnoldus en haar zus Elizabeth aan de Vaartkant)
b. er geen boedelscheiding is opgemaakt omdat de onroerende goederen door verkoop ten gelde zijn gemaakt
c. de schatting van de onroerende goederen niet voor verdeling in natura vatbaar zijn, en dus overbodig was
d. de onderwerpelijke boedel bestaat uit: (er volgt een opsomming van de baten (onroerend: huis, tuin, erf, bouwland, heide, hak- en masthout, met de secties en nummers, ter grootte van 5 hectaren; het huis zal in Kaatsheuvel nummer 406 geweest zijn, zie afbeelding BS; roerend 1325 gulden en door erfgenamen als ontvangen bedragen van 4800 gulden; en lasten: de kosten van de boedelscheidng en voor Elizabeth en Maria Anna ieder 1000 gulden volgens testament.)
Van Drongelen zegt dat er een formele boedelscheiding nodig is, omdat er nog roerende goederen zijn.
Brok en Verheijen zeggen dat het niet nodig is om dit voor de boedelscheiding te doen. Dat kan gelijktijdig.
De notaris constateert dat de standpunten van de partijen niet tot elkaar komen en schorst de bespreking. Hij zal proces-verbaal opmaken van de beweringen.
Ontvangen voor recht: 1 gulden en 10 1/2 cent
2. Procesverbaal op 2 april 1860 (Notarieel archief Waalwijk 1626-1935, inv.266, akte 50)
________________________________________________________________________
De notaris legt vast wie er aanwezig zijn, wat verklaard is, en zal een kopie naar de arrondissementsbank sturen.
Ontvangen voor recht: 1 gulden en 10 1/2 cent
3. Inboedel op 23 juli 1860 (Notarieel archief Waalwijk 1626-1935, inv.266, akte 128)
_____________________________________________________________________
Ieder is weer aanwezig bij de notaris, zoals bepaald op 15 juni 1860 door de arrondissementsrechtbank van Den Bosch ter uitvoering van het vonnis van 15 februari 1860.
De notaris zal de inboedel beschrijven, waarbij volgens testament bepaald is dat Maria Anna 1/4 van de nalatenschap zal krijgen.
In het sterfhuis van Johanna wonen Arnold van Burmanje (en zijn vrouw Elizabeth) en Maria Anna.
Zij geven aan waaruit de boedel bestaat.
a. Baten: uit publieke veiling op 20 juni 1859 door deze notaris, gereed geld, verkocht uit de winkel, paar nog te verwachten inkomsten van schoenmakersleveranties 1221,62 gulden. Wat ieder kind al gekregen heeft (geschonken, of als huwelijksgift of landhuur of gekochte goederen of vanwege borgtocht) voor 4800 gulden totaal.
b. Lasten: volgens testament aan 2 kinderen ieder 1000 gulden, borgtochten en uit kas betaald; voor in totaal 3686,25 1/2 cent.
Van Drongelen, namens Anna Catharina maakt bezwaren:
a. hij verlangt opgave van het schoenmakerswerk en van wat uit de hand verkocht is en aan wie, en wil het schuldboek nazien als zij de volgende keer ter plaatse van het sterfhuis zijn
b. hij ontkent dat Anna Catharina het bedrag van 1706,03 1/2 cent schuldig is
c. hij ontkent dat de 2 zussen ieder 1000 gulden te vorderen hebben volgens moeders uiterste wil. Dit beschouwt hij als ongeoorloofd om zo te bevoordelen
d. tot de boedel behoort ook 1/4 van de publieke verkoop van 23 juli 1856 van de erven Jacobus Lombarts. (Hij was getrouwd met Digna van Leeuwen, zus van Wouter). De opbrengst had in 4en gedeeld moeten worden, in plaats van in 3en.
Op maandag 30 juli 1860 zal ten sterfhuize van Johanna van Lier op den Kaatsheuvel de boedelbeschrijving worden voortgezet. Dan zijn ook 3 deskundigen erbij die de waardering van de roerende en onroerende goederen kunnen doen: een timmerman en 2 bouwmannen.
Tot de roerende goederen horen onder andere rogge en boekweit op zolder, een horlogie, een zilveren tasbeugel, een gouden collier, een trouwring voor samen 93 gulden; voor hakbaar schaarhout en boekweit op de grote en kleine akker op den Hil voor 100 gulden en voor achter het huis 91 gulden. Totaal 284,69.
Tot de onroerende goederen horen het huis, tuin en erf voor 2400 gulden, met bijliggend bouwland 600 gulden. Ander bouwland, hakhout, hei en masthout schat men op 2468,05. Totaal 5568,05 gulden. (Het uitvoerige overzicht met Secties en nummers, en daarmee terug te zoeken in het kadaster, staat op pagina 5 en 6 van de inboedelbeschrijving.
Hierna gaat de notaris over tot inschrijving van de Titels en Papieren, ofwel aktes. Er zijn er 9 genoemd. Zoals de koopakte van het huis, erf, hof en land op 4 mi 1820 voor notaris Verbeek, van een perceel land aan den Dijk, een zaailand op den Vossenberg, van de akte van deling van Dingena van Leeuwen, van het testament van Wouter van Leeuwen 2 dagen voor zijn overlijden over het vruchtgebruik door zijn vrouw, en het testament van Johanna van Lier.
Tot opheldering van de schuldige bedragen: van Anna Catharina is een flink deel een schuldbekentenis van haar man, van Godefrida een groot deel in 3 obligaties van haar man, en van Elizabeth bestaat de (kleine) som uit huur.
Van Drongelen verzoekt om inventaris op te nemen ten gevolge van niet optreden van Johanna (bij de verdeling van Jacobus Lombarts): de beschrijving van huis, erf, tuin, bouw- en weiland in secties I en H, en bouw- en weiland in sectie B.
De anderen verklaren dat bij de bedoelde verkoop wel degelijk mee-gedeeld is, en dus ook aan Antonie van den Houdt. Verder dat wat hun betwist wordt, wettelijk toekomt.
Van Drongelen vraagt nog om verantwoording van de publiek verkochte goederen (voor 1315 gulden), waarmee schulden betaald zijn door Arnoldus van Burmanje.
De notaris sluit om 18:30u af.
Op 31 juli: Ontvangen voor recht van boedelbeschrijving: 7,73 gulden.
4. Gerechtelijke boedelscheiding op 5 november 1860 (Notarieel archief Waalwijk 1626-1935, inv.266, akte 186)
__________________________________________________________________________________________
Ieder is weer aanwezig bij de notaris. Antonie van den Houdt is wederom vertegenwoordigd via zaakwaarnemer Antonie Hector van Drongelen. Ofwel: hij was er zelf nooit bij, noch zijn vrouw. Van de anderen waren steeds directe familieleden aanwezig, behalve die van Godefrida. Daarvan was de curator de vertegenwoordiger. De anderen hebben bij deurwaarder explooit van 27 oktober j.l. Anthonie opgeroepen er bij te zijn. Hij is er niet.
De notaris beschrijft het verloop tot nu toe, en beschrijft de Baten (onroerend 5368,05 gulden en roerend 6306,22 gulden) en de Lasten (3686, 25 1/2 gulden). (Hij neemt de schuldbekentenis van Arnoldus, de obligaties van Peter van Vliet en de huur van Maria Anna niet op).
Blijft om te verdelen: 8188,01 1/2 gulden.
Anna Catharina, Elizabeth, Goderfrida en de kinderen van Johanna krijgen ieder 7/40, ofwel 1432,90 1/2 gulden. (17,5%)
Maria Anna krijgt 12/40, ofwel 2456,39 1/2 gulden (30%)
(Ik begrijp de verdeling niet: Maria Anna zou 1/4 deel krijgen=25%, en dan blijft voor de anderen 18,75%)
De 4 comparanten zeggen dat dit bedrag niet te verdelen is, omdat het in natura niet vatbaar is.
Vermits:
1. 2 van de partijen al meer gekregen hebben, dan ze gerechtigd zijn (Anna Catharina en Godefrida)
2. 1 van de partijen volgens testament een groter deel zou krijgen (Maria Anna)
Ze geven aan, dat de enige manier om hier uit te komen, de verkoop van de onroerende goederen is. De kosten van de boedelscheiding moeten ook nog betaald worden, en daar is geen geld voor beschikbaar.
(Anna en Godefrida hebben al meer gekregen, Johanna heeft bijna het bedrag gekregen, en Elizabeth met Maria Anna krijgen nog het meeste, maar zij wonen in t (sterf)huis.)
Van Drongelen, verklaart dat hij namens zijn comparant een request bij de rechtbank in Den Bosch heeft ingediend voor een andere notaris vanwege dienstweigering en niet genoegzame onpartijdigheid. Dit verzoek is afgewezen, en ze zijn in hoger beroep gaan bij het Provinciaal Gerechtshof. Daar is nog geen uitspraak gedaan, en tot die tijd kan geen voortgang van de boedelscheiding plaatsvinden.
Aangezien de parijen volharden in hun standpunt, schorst de notaris de bijeenkomst, en maakt procesverbaal op.
Ontvangen voor recht 1 gulden en 10 1/2 cent.
5. Procesverbaal gerechtelijke boedelscheiding op 5 november 1860 (Notarieel archief Waalwijk 1626-1935, inv.266, akte 187)
______________________________________________________________________________________________________
De vastlegging zal naar de rechtbank in Den Bosch gaan.
Ontvangen voor recht: 1 gulden en 10 1/2 cent.
6. Voortzetting boedelscheiding op 13 mei 1863 (Notarieel archief Waalwijk 1626-1935, inv.269, akte 286)
_____________________________________________________________________________________
Antonie van Drongelen heeft namens Antonie via deurwaarder Gerris uit Waalwijk op 8 mei opgeroepen om vandaag om 11:30u aanwezig te zijn. (Antonie zelf is er weer niet, en heeft nu ieder opgedragen om te komen) Alleen Franciscus Wilhelmus Brok is er. Hij zal zoveel nodig is meewerken, maar onder protest van de kosten omdat de onderlinge overeenkomst al was vastgesteld. Speciaal omdat geen termijn in acht is genomen en om alle andere oorzaken waarbij de eisen de wet zijn voorbijgezien.
Van Drongelen wil de kosten, de schade en de intresten verhalen op de niet-verschenen partijen.
Ontvangen voor recht: 1 gulden en 10 1/2 cent.
7. Voortzetting boedelscheiding op 6 juni 1864 (Notarieel archief Waalwijk 1626-1935, inv.270, akte 108)
____________________________________________________________________________________
Josephus Dart, procureur bij de rechtbank van Breda, wonend in Breda, is nu ook aanwezig. Hij is door Antonie van den Houdt gemachtigd bij notaris Rant op 20 mei 1864. De akte is ingevoegd.
Antonie van Drongelen heeft na beschikking van de rechtbank van Den Bosch op 8 april 1864 in een exploit van deurwaarder Gerris te Waalwijk opgeroepen om vandaag om 10:00 aanwezig te zijn:
1. Arnoldus Burmanje
2. Maria Anna van Leeuwen
3. Franciscus Wilhelmus Brok
4. Adrianus de Bont
5. Jonkheer Arnoldus Verheijen als onzijdig persoon
De oproeping heeft de strekking om de notaris de boedelscheiding voor te laten zetten.
Alleen Brok en De Bont zijn aanwezig.
De comparanten zijn eenparig van mening dat de bijeenkomst opgeschort moet worden.
8. Voortzetting boedelscheiding op 14 augustus 1865 (Notarieel archief Waalwijk 1626-1935, inv.271, akte 136)
_________________________________________________________________________________________
Josephus Dart en Antonie van Drongelen zijn aanwezig en hebben opgeroepen:
1. Arnoldus Burmanje, ook als toeziend voogd
2. Maria Anna van Leeuwen
3. Franciscus Wilhelmus Brok
4. Philip Hijmans, commissionair, op 16 juni benoemd door de rechtbank van Den Bosch als onzijdig persoon om degenen die niet meewerken te vertegenwoordigen. De jonkheer is nu notaris te Groningen.
5. Adrianus de Bont
Om 10:00u zijnalle opgeroepen personen aanwezig (!)
Dart en Van Drongelen geven aan:
1. Maria Anna van Leeuwen zal een groter deel krijgen volgens testament
2. Op 2 april 1860 is al besloten de vaste goederen te verkopen
3. Op nadrukkelijk verzoek van Antonie van den Houdt een boedelbeschrijving gemaakt is
4. Op 3 en 17 juli 1861 zijn de vaste goederen door notaris Bossers te Loon op Zand verkocht
Ze hebben een overzicht gemaakt van de activa en passiva. Als opbrengst staan de verkopen door Bossers voor 5191 gulden, voor 375,75 (schaarhout), voor 335,50 (masthout). Totaal aan activa 11.466,68. Aan passiva 3009 gulden en 60 1/2 cent (waaronder een rekening van Antonie van den Houdt van 37,50).
Curator Brok geeft aan dat hij alleen de huwelijksgift van 100 gulden en een schuldbekentenis van 650 gulden betoont.
Burmanje, Maria Anna en de Bont: we hebben ons aandeel ontvangen, behalve nog roerende zaken als goud en zilver. Het voorgestelde is geheel overbodig.
Dart en Van Drongelen zullen onderzoeken wat Brok zegt, en vorderen de definitieve scheiding door de kantonrechter.
Brok heeft van Burmanje, De Bont en van burgemeester Peeter van Dortmond begrepen dat alle erfgenamen instemden met de liquidatie van de onderwerpelijke boedel.
Dart en Van Drongelen: daar is ons niets van bekend, ze persisteren in hun vordering om de scheiding en deling plaats te laten hebben
De notaris schorst (wederom) vanwege volharding van standpunten en zal procesverbaal opmaken.
Ontvangen voor recht: 1 gulden en 10 1/2 cent.
9. Procesverbaal Voortzetting boedelscheiding op 14 augustus 1865 (Notarieel archief Waalwijk 1626-1935, inv.271, akte 137)
_____________________________________________________________________________________________________
Het bovenstaande is vastgelegd en zal worden overgedragen naar de arrondissementsrechtbank in Den Bosch.
Ontvangen voor recht: 1 gulden en 10 1/2 cent.
Bij de akten zijn 4 dochters nog in leven (Anna Catharina, Godefrida, Elizabeth en Maria Anna). Johanna is overleden in 1855. De 2e Johanna komt niet voor.
Op een rij gezet waar iedere dochter woont:
1. Anna Catharina en Antonie van den Houdt met kinderen: wijk Kaatsheuvel in 1847 vermeld, daarna op de Hil 393 (1857, 1860), daarna De Vossenberg 482
2. Godefrida en Daniel Klerks met kinderen: tot 3 juli 1860 op de Hil, daarna Breda en Tilburg
3. Johanna en Peter van Vliet met kinderen: Johanna overlijdt in 1855, en daarna vertrekt Peter met de kinderen naar Vrijhoeve-Capelle
4. Elisabetha en Arnoldus van Burmanje: wijk Kaatsheuvel nummer 492 vanaf hun trouwen waarschijnlijk in 1854, 1 december 1861 Vaartkant 309 en later op de Hil 95
5. Maria Anna: ze woonde thuis bij moeder totdat die in 1859 overleed. Het lijkt erop dat Elisabeth en Arnoldus daar ook zijn gaan wonen. Wanneer precies is niet te zeggen (vermelding in de akte van 5 nov. 1860). Daarna staat ze ingeschreven bij Elisabeth en Arnoldus op de Vaartkant en later op de Hil 95. Het ouderlijk huis lijkt op 3 danwel 17 juli 1861 verkocht te zijn (door notaris Bossers, vermeld in de akte van 14 augustus 1865)
Tijdens de juridische strijd zullen vooral Anna Catharina en Elizabeth en Maria Anna elkaar tegengekomen zijn. Vraag me af of dat nog in goede verstandhouding was.
|
|
|
|
|
|
73 Lier Joanna van, RK gedoopt op 12 juni 1789 in Loon op Zand |
74 Lier Johanna van, woont met gezin in Kaatsheuvel BS 1850-1860 |
75 Leeuwen Wouter van, en Johanna van Lier Voorlopige boedelscheiding op 2 april 1860 in Waalwijk -1 |
76 Leeuwen Wouter van, en Johanna van Lier Voorlopige boedelscheiding op 2 april 1860 in Waalwijk - 2 |
77 Leeuwen Wouter van, en Johanna van Lier Voorlopige boedelscheiding op 2 april 1860 in Waalwijk - 3 |
78 Leeuwen Wouter van, en Johanna van Lier Voorlopige boedelscheiding op 2 april 1860 in Waalwijk - 4 |
|
|
|
|
|
|
79 Leeuwen Wouter van, en Johanna van Lier Voorlopige boedelscheiding op 2 april 1860 in Waalwijk - 5 |
80 Leeuwen Wouter van, en Johanna van Lier Procesverbaal op 2 april 1860 in Waalwijk - 1 |
81 Leeuwen Wouter van, en Johanna van Lier Procesverbaal op 2 april 1860 in Waalwijk - 2 |
82 Leeuwen Wouter van, en Johanna van Lier Procesverbaal op 2 april 1860 in Waalwijk - 3 |
83 Lier Johanna van, en Wouter van Leeuwen inboedel, op 23 juli 1860 beschreven door notaris Tijsmans te Waalwijk -1 |
84 Lier Johanna van, en Wouter van Leeuwen inboedel, op 23 juli 1860 beschreven door notaris Tijsmans te Waalwijk -2 |
|
|
|
|
|
|
85 Lier Johanna van, en Wouter van Leeuwen inboedel, op 23 juli 1860 beschreven door notaris Tijsmans te Waalwijk -3 |
86 Lier Johanna van, en Wouter van Leeuwen inboedel, op 23 juli 1860 beschreven door notaris Tijsmans te Waalwijk -4 |
87 Lier Johanna van, en Wouter van Leeuwen inboedel, op 23 juli 1860 beschreven door notaris Tijsmans te Waalwijk -5 |
88 Lier Johanna van, en Wouter van Leeuwen inboedel, op 23 juli 1860 beschreven door notaris Tijsmans te Waalwijk -6 |
89 Lier Johanna van, en Wouter van Leeuwen inboedel, op 23 juli 1860 beschreven door notaris Tijsmans te Waalwijk -7 |
90 Lier Johanna van, en Wouter van Leeuwen inboedel, op 23 juli 1860 beschreven door notaris Tijsmans te Waalwijk -8 |
|
|
|
|
|
|
91 Lier Johanna van, en Wouter van Leeuwen gerechtelijke boedelscheidng op 5 november 1860 te Waalwijk - 1 |
92 Lier Johanna van, en Wouter van Leeuwen gerechtelijke boedelscheidng op 5 november 1860 te Waalwijk - 2 |
93 Lier Johanna van, en Wouter van Leeuwen gerechtelijke boedelscheidng op 5 november 1860 te Waalwijk - 3 |
94 Lier Johanna van, en Wouter van Leeuwen gerechtelijke boedelscheidng op 5 november 1860 te Waalwijk - 4 |
95 Lier Johanna van, en Wouter van Leeuwen gerechtelijke boedelscheidng op 5 november 1860 te Waalwijk - 5 |
96 Lier Johanna van, en Wouter van Leeuwen gerechtelijke boedelscheidng op 5 november 1860 te Waalwijk - 6 |
|
|
|
|
|
|
97 Lier Johanna van, en Wouter van Leeuwen proces verbaal gerechtelijke boedelscheidng op 5 november 1860 te Waalwijk - 1 |
98 Lier Johanna van, en Wouter van Leeuwen proces verbaal gerechtelijke boedelscheidng op 5 november 1860 te Waalwijk - 2 |
99 Lier Johanna van, en Wouter van Leeuwen voortzetting van boedelscheiding op 31 mei 1863 bij notaris Tijsmans te Waalwijk - 1 |
100 Lier Johanna van, en Wouter van Leeuwen voortzetting van boedelscheiding op 31 mei 1863 bij notaris Tijsmans te Waalwijk - 2 |
101 Lier Johanna van, en Wouter van Leeuwen voortzetting van boedelscheiding op 6 juni 1864 voor notaris Tijsmans in Waalwijk - 1 |
102 Lier Johanna van, en Wouter van Leeuwen voortzetting van boedelscheiding op 6 juni 1864 voor notaris Tijsmans in Waalwijk - 2 |
|
|
|
|
|
|
103 Lier Johanna van, en Wouter van Leeuwen voortzetting van boedelscheiding op 6 juni 1864 voor notaris Tijsmans in Waalwijk - 3 |
104 Lier Johanna van, en Wouter van Leeuwen voortzetting boedelscheiding op 14 augustus 1865 voor notaris Tijsmans te Waalwijk - 1 |
105 Lier Johanna van, en Wouter van Leeuwen voortzetting boedelscheiding op 14 augustus 1865 voor notaris Tijsmans te Waalwijk - 2 |
106 Lier Johanna van, en Wouter van Leeuwen voortzetting boedelscheiding op 14 augustus 1865 voor notaris Tijsmans te Waalwijk - 3 |
107 Lier Johanna van, en Wouter van Leeuwen voortzetting boedelscheiding op 14 augustus 1865 voor notaris Tijsmans te Waalwijk - 4 |
108 Lier Johanna van, en Wouter van Leeuwen voortzetting boedelscheiding op 14 augustus 1865 voor notaris Tijsmans te Waalwijk - 5 |
|
|
|
|
109 Lier Johanna van, en Wouter van Leeuwen voortzetting boedelscheiding op 14 augustus 1865 voor notaris Tijsmans te Waalwijk procesverbaal - 1 |
110 Lier Johanna van, en Wouter van Leeuwen voortzetting boedelscheiding op 14 augustus 1865 voor notaris Tijsmans te Waalwijk procesverbaal - 2 |
111 Lier Johanna van, en Wouter van Leeuwen voortzetting boedelscheiding op 14 augustus 1865 voor notaris Tijsmans te Waalwijk procesverbaal - 3 |
112 Lier Johanna van, en Wouter van Leeuwen voortzetting boedelscheiding op 14 augustus 1865 voor notaris Tijsmans te Waalwijk procesverbaal - 4 |