Families Steenbergen en Hollants

In de zomermaanden was ik bezig met de verwerking van de 3e tak van de Meerens na een aantal bezoeken aan het Stadsarchief in Breda.

Toen stuurde Deboya van de Ven me een mail met de vraag hoe ik verbonden was met de Steenbergens en de Hollantsen. Ze had de info op Geneanet gezien, en is ook bezig met deze families.
Het antwoord: via mijn schoondochter. En ik bezwoer dat ik nu met de Meerens bezig was en met een GIS cursus om kaarten over elkaar te kunnen leggen, en daar mee bezig wilde zijn.
Deboya stuurde me o.a. de boekjes van Andre Ververs uit 1994 over de Hollantsen. En ja, dan ga ik die lezen, en kon ik het toch niet laten om er mee in te duiken. Zeker als ze zegt, dat een stamboom erin niet helemaal klopt.

En op zoek naar nieuwe bronnen kwam ik bij Eddie Exelmans, die ons informatie van de Volkstellingen in Veerle van 1693, 1709 en 1754 doorstuurde. Via hem en het Laakdal, kwam ik in contact met Marcel Hollants, naamdrager. Hij heeft wel 30 jaar lang 700 families Hollants uitgepluisd. Zo ben ik hier nu volop mee bezig, samen met Deboya en Marcel. Er staan al een paar stukjes op de website onder Beerens. Zo is ook het deel over de Steenbergens verder ingevuld.

2 comments

 1. Marleen Roosens - Beantwoorden

  Geachte heer Meeren,

  Mijn naam is Marleen Roosens. Ik ben de jongste dochter van Clara Hollants (100 jaar) en Heli Roosens. Een aanzienlijk aantal jaren geleden is Marcel Hollants bij mijn ouders in Dilbeek geweest n.a.v. zijn opzoekwerk over de familie Hollants. Hij heeft een exemplaar van de toenmalige versie van de stamboom en ook van het wapenschild van de Croonenborchs overhandigd. Mijn moeder en ik zijn van plan om einde mei naar Loenen a/d Vecht te gaan. We zouden daarom graag contact opnemen met Marcel Hollants. Het adres waarover ik beschik is Steenpoelweg 25 in 1790 Affligem, en het vast telefoonnummer 053/216468. Is u een emailadres en/of gsmnummer van hem bekend? Ik zou nl. graag eerst per mail of sms contact leggen.

  Vriendelijke groet,

  Marleen Roosens

  • Admin - Beantwoorden

   Beste Marleen Roosens,

   excuses dat ik uw bericht niet heb opgemerkt. Normaal gesproken worden berichten doorgestuurd naar mijn gewone mail, en dat is in dit geval niet gebeurd.
   Waarschijnlijk hebt u de gegevens al, zo niet: MarcelHollants@yahoo.com.
   Het adres is:
   Marcel Hollants
   Steenpoelweg 25
   B-1790 Affligem

   Het is al wel eind mei geweest, en hoop dat u een leuk bezoek hebt gehad.

   Vriendelijke groeten,
   Jac Meeren

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *